نقش موثر ویتامین E در بیماری های قلبی و عروقی

سلول های بیگانه خوار از اعضا مهم سیستم ایمنی بد محسوب می شوند و پس از صدمه دیدن کلسترول، (Ransid شدن) به دنبال کمبود ویتامین E در بدن، این سلول های ماکروفاژ و بیگانه خوار در اثر اختلال ایجاد شده به محل حمله می کنند تا این کلسترول خراب شده را قبل از هرگونه صدمه و ضرری برای بدن دفع کنند. در حین این فعالیت ها، ماکروفاژها خود به تناسب LDL اکسید شده، رادیکال آزاد تولید می کنند و برای مقابله با کلسترول اکسید شده، ماکروفاژها در خون افزایش یافته و تولید رادیکال آزاد هم افزایش می یابد و سلول های کفی (cells-Vantoma cells foam) وارد دیواره داخلی سلول ها می شوند و تجمع مواد فوق باعث افزایش تنگی می شود و به دنبال تمام مراحل فوق، ویتامین E کاهش می یابد و برعکس، کلسترول زیاد می شود و یک چرخه معکوس را تشکیل می دهد. در نتایج علمی بدست آمده نیز نشان داده شده است،

در انسان هایی که سطح ویتامین E در خون آن ها بسیار پایین تر از حد معمول است، ریسک ابتلا به بیماری های عروقی چهار مرتبه بالاتر می باشد. بررسی آزمایشگاهی وسیعی به نام Monika Study (Monitoring Cardio Vascular Disease) توسط سازمان بهداشت جهانی WHO(World Health Organization) انجام گرفته است که درآن تعداد زیادی از کشورهای مختلف شرکت داده شده بودند. شرکت کنندگان، مردان سنین متوسط از ۱۶ کشور اروپایی بوده اند که تنها ۶۰۰۰ نفر آن ها از کشور آلمان (شهرهامبورگ) بوده است. این بررسی بزرگترین آزمایش انجام شده در این زمینه بوده است و نشان داد که ۷۴% افرادی که سطح ویتامین E خونشان کمتر از حد معمول بوده است، دچار سکته های قلبی- عروقی و مغزی شده بودند. علاوه بر ویتامین E، ویتامین C و بتاکاروتن (پیش ویتامین A) را نیز در این بررسی در نظر گرفتند و مشاهده کردند که میزان بروز سکته ها در کسانی که دچار کمبود هرسه عامل ذکر شده (سه آنتی اکسیدان : ویتامین C ، E و بتاکاروتن) بوده اند به ۸۹% رسیده است. جالب این است که بالا بودن فاکتور چربی و کلسترول LDL، با داشتن ویتامین های E و C بالا، ریسک بالاتری برای ابتلا به سکته ها را نشان نداده است.